Kärlekens gåta?

Kärlekens gåta?

Vad är kärlek om inte en inbillning att man måste ha den andra personen? Ett habegär som sträcker sig utanför din egen påverkan.
Är det då särskilt konstigt att ”kärleken” känns starkare när man känner att man inte har eller inte får någon?

I den bemärkelsen är väl ”kärlek” att komma närmare det man själv inte förfogar över som till exempel rikedom, skönhet, ungdom, ryktbarhet eller kanske en fulländelse i någon som uppfyller ens självbild. Man säger ju att man inte kan älska någon annan förens man kan älska sig själv. Nej, för det är dig själv/din självbild du bygger vidare på med ”kärleken”.

Så hur kommer det sig då att kärleken lever vidare när du väl har den?

-För att man då bekräftar varandra. Eller i ett förhållande där du är den starka, blir den svaga fast i den första fasen där hon/han aldrig riktigt känner att hon/han har dig och tror sig därför fortfarande vara kär. Du är då fortfarande kär för att du får stark bekräftelse regelbundet.

Så varför vill ingen ha den ”snälla killen” när det kommer till kärlek?
Jo för att den ”snälla killen” är så himla tillgänglig, på samma sätt som tjejen som ”släpper till” direkt är för tillgänglig. Må vara ännu ett pinsamt utslag av våra ”könsroller” att det konstruerats på just detta sätt.
Låt mig dock påminna om att ”kärlek” alltid har konstruerats. Inte förens på 1700 – talet började man gifta sig av ”kärlek”.
På 1800-talet var det sedan mannen som utnyttjade denna nya idé och gifte till sig pengar genom att gifta sig med kvinnor som hade arv att vänta. (Arv som han sedan fick förvalta i egenskap av att han var man.)

Så vad är då ”kärlek” annat än en idé?

Låt vara en bra sådan. Men ändå...


FÖRÄNDRING

JAA NU BLIRE LITE FÖRÄNDRING :) DE NI HAR MED MIG OCH GÖRA JALLFALL HAHA NI KOMMER SÄKERT FÅ SE DE IVECKAN OM NI VILL ? :)

knalle

Idag har ja vart i knalleland med jennifer jag köpte ett par jeans byxor och de gjorde hon med^^.
Idag åkte gabriel till sin pappa och kommer hem på torsdag!.
kan inte fatta attj ag är så trött som jag är, ändå i går somna jag kl 5 på dagen och sov till ungefär 8 va vaken en stund sen somna jag igen och sov hela natten till halv 9 och ändå ä jag fortfarande skit trött. Har ont i hela kroppen, halsen ryggen överallt:( vet inte vad det är. men men jag hoppas jallfall att det blir bättre.
kan ingen hjälpa mig med DESIGN? behöver verkligen en nyyy.. SNÄLLA NGN? :)
föresten gå stolen jag köpte de musik grejen är sönder igen :S..ibland funkar bara vissa låtar bara då och då så ska ringa dit upp igen och höra! ..jwla skit köpte för lite över 700kr och bara pajar?:S..

bvc + sjukhuset

Idag gick vi upp tidigt för Gabriel skulle till bvc, 5månader vaccin och det gick bättre denna gången är förra. Han skrek inte alls lika mkt. Han vägdes och mätes med ! Han väger nu 7300g och är 68cm lång! Han börjar blii stoor nu :) Efter bvc så gick vi hem efteråt en stund så va de sjukhuset som gällde , bara solade idag ! Nästa gång blire sol och bad tror jag alltså på onsdag.
aja snart blire käk så hejdå:)

Vakna nätter

Som sagt har jag inte så mkt ork till blogga. För gabriel vaknar på kvällarna nu ungefär 4 gånger per natt, tror dt är tänder på g! Hur va era barn innan dom fick tänder?.

5månader

Jaa idag är gabriel 5 månader tiden går så fort alltså :) !..hann inte uppdatera igår för gabriels pappa kom :)..
Innan dess va vi på lidel sen så bytte vi grejen från gåstolen den musik spelaren så gabriel fick en ny och den funkar!. Fan alltid när ja ska köpa ngt från babyproffsen så har de alltid varit sönder elr gått sönder ganska fort:S helt sjukt:S.. Imorgon blire att köpa en ny data skärm jallfall.
Idag har de inte heller hänt så mkt^^, så jaa:p vet ej vad ja ska skriva mer
kom på MED FÖRSLAAAG

hejhej

Idag va vi ju och köpte en gåstol till gabriel köpte en för lite över 700 och när vi skulle fixa och göra iordningen sen skulle vi sätta på musikgrejen på den men den funka inte vi köpte nya  batteri och allt så vi ska nog lämna tillbaka den eller jallfall fråga vad som är fel! Blev pissoff köpt en grej för över 700 och funkar inte?:S..
ajaa men efter de så gick vi till min syster som hade kalas för sin son så vi va där en stund för gabriel börja skrika hela tiden tror de är tänderna på g med ! men men imorgon blire martin kommer innan kl 2 och har han så ska jag och mamma till sjukhuset. men men ska kolla andra avenyn nu vi hörs :)

Sorrry+fråga

Sry för jag inte uppdatera i går men de bara för blogg.se cpa hela tiden, så testade nu och de funkade!
Igår så först åkte vi till knalleland och gabriel va hur snäll som helst nu vill han sitta längst upp i vagnen,alltså så han inte halv ligger längre, sen kan han typ sitta själv nu me!
Iknalleland köpte jag underkläder och smink som jag behöver men måset köpa jeans byxor med så ska till stan snart i veckan och kolla!.
Efter knalleland så åkte vi till sjukhuset där jag fick bada och sola, ska dit på onsdag och fredag igen.
Idag, ja va händer? jo snart blire lidel när gabriel vaknat sen efter lidel ska vi till babyproffsen ska köpa gåstol till min lilla prins. Det är la inte för tidigt va?. Sen efter de ska vi hem och så efter de ska vi hem till syrran för hennes son ska ha kalas. Det är nästan de som händer idag! Uppdaterar efter allt :) då får man hoppas att BLOGG.se FUNKAR !

NÄR BÖRJA ERA BARN ANDVÄNDA GÅSTOL?

Tidig morgon

Tidig morgon , gabriel vakna halv 9 perfekt . För vi ska strax åka till knalleland sen efter knalleland ska vi till sjukhuset där ja ska bada och sola haha! . Men men vi hörs sen :)

Jobbigt

Det är jobbigt är det så som det är nu är det bara massa problem! Får höra de ena och andra.
Folk snackar skit när dom inte äns vet sannigen.
men men ..

Vi hade det underbart i vår förhållande , alla par bråkar någon gång men vi tjaffsa bråka hela tiden om inte det va varannan dag så va det jallfall många gånger!. Vi ade de underbart  vi fick en son en livs levande varelse som vi både skapat av kärlek men den kärlek för oss två räckte tyvär inte! jag mådde dåligt under långa perioder under vårt förhållande och de va innan vi fick gabriel! Och nu mår jag som BÄST ! men ändå kommer tjaffsen och bråk vi kan ju F'n inte snacka om normala människor inte äns för vår son?.. Tkr vi ska försöka ändå bli vänner för vår son, att vi ska kunna snacka om han  Bara HAN inget om vår förhållande vi hade eller något som hände då..
Just nu får de bara handla om vår SON!..

dåligt uppdatering

Sry men datan har pajat flera gånger så har ej hunnit skriva här !..
När jag fyllde år så fick jag massa pengar och sånt :)..
Sen Har jag fått åka till sjukhuset eller jag får åka till sjukhuset nu 3 gånger i veckan för mitt eksem jag har på kroppen heter något soralies eller något! Sen har jag ritar hud med.. Så på sjukhuset får jag bada i något svart/lila vatten som jag blir helt brun av så massa fläckar på kroppen är inte skoj hahah sen får jag sola med! Och hoppas verkligen detta hjälper ! Fått massa salvor och tabletter med!.

Gabriel är snart redan 5 månader gammal ! Tiden går ju för fort..

I'm back

Hej allla :) länge sen jag skrev nu men datan har ju som sagt inte funkat! men nu gör den det igen men funderar på att köpa en ny! så vi får ju se vad som händer och som sagt fyler ju 17 år på Måndag ! Fast vi ska fira imorgon med släkten ! blir massa gott hahha !:) .. Beställde för ett tag sedan en namnmössa och ett par vantar till gabriel från hjartegryn här kommer en bild !..

såå finna :)

Datan

Just nu är min data paj och min mobil är inne på lagning men får låna mobil men kommer inte kunna uppdatera något, iförsig gör inte det ofta längre eftersom tappat suget eftersom ingen kommer med kommentarer ;D

jkghg


Trött på motgång
och att bli besviken
trött på klagosång
och sorgeskriken

Trött på allt otyg
och allt tjafs
trött på att vara blyg
och att göra allt i ett hafs

Trött på att jämt välja fel
och att vara på fel sida
trött på att förlora i spel
och min tid bida

Trött på att behöva svära
och få huvudvärk och stress
och inte få det man kan begära
utan ständigt leva under press

Trött på att fula pojkar får fina flickor
och själv vara isolerad
trött på att ha smuts i fickorna
och att vara distraherad

Trött på att vara kass i sport
och aldrig nå mina mål
trött på att alltid nå för kort
och ej orka lägga på ett kål

Trött på all usel reklam
och på folk som ständigt har stass
trött på att om morgnarna känna mig lam
och få ont av hallonhäcken så vass

Trött på att hatlagen lyckas
och allt äckligt folk
trött på nyheter om folk som styckas
och att förföljas av smolk

Trött på att alltid vara orolig
och riskera råka ut för en olycka
trött på att försöka vara rolig
utan att känna någon äkta lycka

Trött på att aldrig ha ett trumfkort i ärmen
och att alltid ha brist på varierad mat
trött på att tappa orken i värmen
och att då behöva bli lat

Trött på att behöva se folk som är feta
och att gå upp tidigt om dagen
trött på att misslyckas med att meta
och jämt höra om folk som bryter mot lagen

Trött på att bli fet av kakor
och lika fet av glass
trött på att få bär och frukt tagna av skator
och att opassande svettas ett lass

Trött på att inte vilja festa
och allt som inte är värt mödan
trött på att misslyckas med det mesta
och att inte få muskler av födan

Trött på de som alltid tror deras lag ska vinna
och på all brevlådereklam som in strömmar
trött på att mina drömmar ska försvinna
och att de som slår in är mina mardrömmar

Trött på folk som kass musik diggar
och på den kassa musiken som skvalar
trött på folk som så tufft röker sina ciggar
och på Norge som dödar sina valar

Trött på att i spel & stryktips jämt ha otur
och på såpoperornas "slutbrist" & eviga gnat
trött på alla onda försåt som ligger på lur
och på morsans eviga tjat

Trött på Norges framgångar inom idrott
och på svenskarnas alla tabbar
trött på sommar- och höstväder som är grått
och på alla som åt mig flabbar

Trött på upplevelsen av en hemsk lukt
och på dåliga lärares opedagogik
trött på att på glasögonen få fukt
och på folk som vill ta arsenik

Trött på folk som gör en stor sak av ingenting
och på att vilja vara nr ett
trött på naturens försurning
och på hålen i ozonlagret

Trött på jordens växthuseffekt
och på att behöva plugga
trött på mitt utseende så defekt
och på att det kan dugga

Nu sjunger jag på sista versen
hoppas Ni inte på mera klagomål har begär
och att Ni klarat pärsen
annars gör som jag: SVÄR!!!

INGA SVAR?

JAG FRÅGAR FRÅGOR MEN INTE SVARAR ? INTE SÅ SKOJ .. SEN ATT MAN INTE FÅR NÅGRA KOMMENTARER LÄNGRE GÖR TYVÄR ATT MAN TAPPAR SUGEN PÅ ATT BLOGGA.

Ensamstående mamma

Det bästa jag vet är att vara mamma ! Finns inget underbarare än att ha ett litet barn som man får se och va med under hela dens uppväxt!
Nu är jag en i mängden; en ensamstående mamma. Även nu har jag börjar  inse att  jag nu att jag faktiskt är helt ensam med allt. Matning, blöjbyten, skrik, vakna nätter, hinna äta själv,  Man har ansvaret för precis allting. Man bär allt ensam. Om man behöver gå och lägga sig men  bebisen vägrar att somna, så får man helt enkelt vänta. Det finns ingen man kan väcka på natten för avlastning utan man får sitta där som en zoombie , vagga, trösta tills det äntligen blir dags för lite sömn igen. Man är som en hamster som springer i sitt hjul; det går runt, runt och man blir trött. Men ändå älskar jag livet som mamma! Finns igentligen inget och klaga på för det är det mest underbaraste som finns<3 !

FRÅÅÅGA

FRÅGA TILL MAMMOR

VAD KAN ERA BARN GÖRA NU? OCH HUR GAMLA ÄR DOM?

RSS 2.0